17 May 2011

Bila imej islam disalahguna


Ni beritanya..

JOHOR BAHRU: Empat beranak yang berperwatakan alim dengan berjubah dan memakai kopiah serta bertakbir, tiba-tiba bertukar menjadi ‘syaitan’ apabila masing-masing bersenjatakan parang menyamun  stesen minyak di Bandar Permas Jaya, kira-kira jam 1.30 tengah hari, kelmarin.

  Dalam kejadian itu, empat beranak yang pernah menyamun di premis sama sebanyak dua kali Jumaat lalu, bertindak lebih ganas apabila cuba mengelar leher pengusaha stesen minyak berkenaan ketika  menghalang perbuatan mereka.

  Lebih pelik, bukan saja bapa berusia 49 tahun membawa parang, malah tiga anaknya berusia 15, 14 dan lapan tahun turut membawa senjata sama ketika kejadian, manakala isterinya berusia 37 tahun yang berada di dalam teksi bersama anak perempuan berusia 12 tahun dan bayi berusia lapan bulan dikatakan turut berparang.

  Menceritakan detik mencemaskan itu, pemilik stesen minyak berkenaan, Sulaiman Che Kutty, 45, berkata, dia yang berada di masjid bergegas ke stesen minyak selepas isterinya yang berada di rumah, dihubungi seorang pekerja memaklumkan kejadian itu.

***********************************************

Masalahnya, kenapa wajah penyangak ni di censored kan? Biarlah bukak.. paparkan dengan jelas supaya orang lain boleh lebih berhati-hati bila terjumpa keluarga malaun ni.

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...