13 October 2011

Suami minum darah isteriKejadian yang menimpa Deepa Ahirwar bukan sebahagian dari sebuah adegan filem seram. Wanita muda ini menceritakan penderitaan yang dialaminya sejak berumah tangga apabila suami meminum darahnya selama tiga tahun.

Deepa, 22, telah berkahwin dengan seorang petani, Mahesh Ahirwar di Shikarpura, Madya Pradesh, India. Setelah berkahwin dia bukannya mendapat perlindungan dan kasih sayang tetapi sebaliknya terpaksa menanggung penderitaan akibat kekejaman suaminya sendiri. 

Berdasarkan maklumat yang dipetik dari media Times of India, Deepa telah menceritakan kelakuan pelik suaminya sejak berkahwin.

"Dia mengambil darah dari lengan saya secara suntikan, menuang darah tersebut ke dalam gelas dan kemudian meminumnya. Dia melakukan perkara tersebut secara rutin selama tiga tahun. Dia akan mengancam saya jika menceritakan hal itu kepada orang lain."

Selepas beberapa bulan menjadi suami isteri, Mahesh mulai minum darah isterinya dan tidak mahu berhenti walaupun isterinya sedang hamil. Namun setelah anak mereka lahir pada awal tahun lalu, Deepa mula melawan dan menghalang suaminya daripada meminum darahnya. Disebabkan melawan, Deepa dipukul tanpa belas kasihan oleh suaminya.

Tanpa pengetahuan suami pada Julai lalu, dia menyelinap keluar rumah bersama bayinya dan menceritakan kejadian tersebut kepada ayahnya. Ayah Deepa terus membuat laporan kepada Pihak Polis Patera. Bagaimanapun, Pihak Polis Patera telah menolak kes tersebut atas sebab kejadian sedemikian adalah dibawah tanggungjawab Pihak Polis Hindoriya.

Di Balai Polis Hindoriya, dia diarahkan berjumpa dengan bahagian kaunseling wanita tetapi kesnya tidak diterima. Namun, hasil bantuan penduduk Shikapura, kes keganasan tersebut berjaya dibongkar sebelum tindakan menangkap suaminya dibuat oleh pihak polis.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...